Aarhus Universitets segl

Syriske filmaftner

I samarbejde med Imagesfestivalen i Aarhus og biografen Øst for Paradis præsenteres i dagene 3.-5. september 2013 en række syriske film - klassikere såvel som helt nye. Hver aften indledes med en kort introduktion til filmene og det syriske filmmiljø af Lektor, PhD Hans Chr. Korsholm Nielsen, Arabisk og islamstudier.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

tirsdag 3. september 2013, kl. 21:00 - torsdag 5. september 2013, kl. 23:00

Sted

Øst for Paradis

Arrangør

Imagesfestivalen i Aarhus, biografen Øst for Paradis og den syriske organisation Proaction Film/DOXBOX.

03/Sep/2013 Diktatur og revolution

Besættelse, ruin, tanks og diktatur. Billeder fra dagens nyheder – eller billeder på en udvikling Syrien, har gennemgået i mange år. Vi præsenterer fire film om udviklingen i Syrien - tre af dem er lavet af nogle af Syriens mest markante instruktører, og én er lavet af et af de nye modige talenter. Fælles for instruktørerne er, at de har brugt deres film til at kæmpe for et frit og åbent Syrien, længe før revolutionen ramte landet. ?

“A Plate of Sardines” (Amiralay 1998, 18 min.)?

“The Flood in Baath Country” (Amiralay 2004, 46 min.) ?

“Step by Step” (Mohammad 1978, 25 min)

“Four Questions with a Cup of Tea” (Mokdad 2013, 8 min.)

04/Sep/2013 To kvindelige instruktører – Køn og forandring

Dolls, a Woman from Damascus. Foulla – det arabiske svar på Barbiedukken – men tækkeligt iklædt tørklæde, traditionel klædedragt og lange underbukser i helstøbt plastik, så de ikke kan tages af, er det store salgshit i Mellemøsten. I filmen ’Dolls’ interviewes den mandlige marketingschef hos producenten af Foulla om de arabiske familieværdier. Mens der krydsklippes til den syriske husmor, hvis drømme handler om Barbies krop og frihed, men hvis virkelighed er dikteret af Foulla-dukkens familieværdier.

I filmen Damascus – ’The First Kiss’ går instruktøren tæt på henholdsvis barnebarnet til Syriens stormufti og en mere frigjort kvinde af en velhavende familie og deres forhold til krop og køn.

 “Dolls, a Woman from Damascus” (Diana Aljeroudi 2008, 54 min.)

“Damascus. The First Kiss” (Lina al-Abed 2012, 42 min.)

05/Sep/2013 YouTube Compilations - Citizen Video Makers of Syria

Siden starten på den syriske revolution er YouTube blevet en af de vigtigste platforme for deling af information. Ikke bare om revolutionen og overgrebene, men også om vigtige begivenheder i unge syreres liv. I samarbejde med den syriske dokumentarfilmfestival DOXBOX præsenteres et sammenklip af de nye og innovative måder oppositionen bruger YouTube til at fortælle historien om oprøret, fra et ellers lukket Syrien.

"Youtube Compilations" redigeret af ProAction Film. Tre præsentaioner af cirka 30 mins. varighed.

Biletter koster 50, - og købes via Øst for Paradis