Aarhus Universitets segl

SCHOOLISLAM.DK: Islam, muslimer og danske skoler

Afsluttet projekt

Her på siderne finder du beskrivelser af afsluttede projekter.
Bemærk, at siderne og beskrivelserne fremstår, som de gjorde, den dag projektet blev afsluttet.


 

Forskningsprojektet "Islam, muslimer og danske skoler" er et samarbejde mellem forskere fra Faculty of Arts ved Aarhus Universitet og Dansk Folkemindesamling. Forskerne ved Aarhus Universitet er tilkynttet Forskningsenheden for islamiske kulturer og samfund (Islamic Cultures and Societies Research Unit/ICSRU) og kommer fra institutter for Kultur og Samfund og Uddannelse og Pædagogik (DPU).

  • Projektet handler om religion i bred forstand, men sætter specifikt fokus på mødet mellem den danske folkeskole og elever med muslimsk baggrund.
    • Målet er at undersøge, hvordan religionen opleves og håndteres af skolen, eleverne og elevernes forældre. Spørgsmålet om religion i skolen er dog generelt relevant for elever, der har en anden religion end den folkekirke-kristne, og for skoler, der har en stor andel af sådanne elever.
    • De skoler, elever og forældre, der deltager i projektet, er udvalgt med henblik på at dække et så bredt geografisk og socialt felt som muligt.
  • Alle oplysninger om de enkelte skoler, elever og forældre, der deltager i undersøgelsen, behandles naturligvis fortroligt og ved offentliggørelse af projektets endelige resultater vil det ikke være muligt at identificere skoler/enkeltpersoner.
  • Det er projektets erklærede formål, at de fundne resultater skal kunne anvendes af dem, der har deltaget i undersøgelsen. Derfor vil vi formidle vores resultater til alle interesserede via en dansksproget bog og via foredrag for skoleledere og lærere. Vi håber at vores undersøgelser kan bidrage til en øget refleksion over og evt. afklaring af religions position i folkeskolen.